idvazba: 77034
šablona: stranka_novinky
čas: 5.7.2022 07:15:07
verze: 5054
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

Rozhovor pro Seznam Zprávy na téma environmentálních dopadů obalů si můžete přečíst zde: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-rozhovory-cesi-tridi-ale-odpad-ze-zlutych-popelnic-se-casto-neda-znovu-pouzit-207167

Naše aktivity zaměřené na hledání udržitelných obalů vyvolaly zájem na konferenci „Udržitelnost pro výrobu a obchod“. Jan Kulhánek a Jan Pešta připravují v rámci projektu TAČR CEVOOH Databázi environmentálních vlastností obalů. Foto Petr Lebeda.

Pracovníci Ústavu udržitelnosti a produktové ekologie se s kolegy z Ústavu technologie vody podíleli na odborné setkání Voda a inovace. Tato akce vznikla jako projekt účastníků kurzu CŽV Oběhové hospodářství, který je organizovaný naším ústavem.
Video: https://youtu.be/TnV8rbbGuq4



Více informací o kurzu Oběhové hospodářství zde: https://cv.vscht.cz/kurzy-cv/obehove-hospodarstvi.
Více informací o kurzu Sustainability management zde: https://cv.vscht.cz/kurzy-cv/sustainability-management.






Ústav udržitelnosti a produktové ekologie se společně s Národním zemědělským muzeem a Ústavem ekonomiky a managementu (VŠCHT) zapojil do projektu „MAM do výuky!
Zavádění moderních aktivizujících metod do výuky na ZŠ se zaměřením na rozvoj kompetencí žáků k udržitelnému rozvoji, a to především v oblasti sociálního pilíře udržitelného rozvoje", který je řešen v rámci Operačního programu Praha – pól růstu, výzvy SC 4.2 – Zvýšení kvality vzdělávání prostřednictvím posílení inkluze v multikulturní společnosti, kterou vypsal Magistrát hlavního města Prahy. Řešitelem projektu je Vysoká škola chemicko-technologická v Praze.
Lidé zapojení v projektu: Za Ústav udržitelnosti a produktové ekologie Ing. Jan Pešta, Ing. Anna Hubatová-Vacková, MgA. Jan Kulhánek, Ing. Aleš Paulu a za Ústav ekonomiky a managementu Mgr. Kateřina Tomešková, Ph.D. a PhDr. Nikolaj Savický, Ph.D.





Ne každý tzv. ekologický produkt je skutečně příznivý pro životní prostředí. Velmi často podléháme módním trendům, říká prof. Vladimír Kočí. Více se dozvíte v rozhovoru pro Deník.


Třetinu jídla vyplýtváme při získávání surovin a třetinu při distribuci. A další část nám zůstane doma v ledničkách, říká prof. Vladimír Kočí.
